zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да харчим калории през зимата



Как да харчим калории през зимата

Студеното време не е повод за седене в къщи под топлото одеяло.

8 начина да изразходваме повече калории през зимните месеци.

здраве.bg

Благодарение на студа, снега и чистия въздух всъщност човек може буквално за няколко седмици да отслабне, да се освежи и придобие завидна руменина – свидетелство за отлично здраве. Ако сте свикнали независимо от сезона редовно да се потите в залата за фитнес, опитайте се поне през почивните дни да излизате и да спортувате на открито.

Предлагаме ви цели осем начина за изгаряне на калории през зимата:

1. Един ден в планината (349 ккал)
За да покорява върховете, алпинистът се нуждае от добра физическа форма. При катеренето се задействат практически всички мускули на тялото – ръце, рамене, гръб, бедра. По време на продължителните изкачвания и преходи сърцето работи активно. Освен това се тренира и друго особено важното физическо качество – издръжливостта.

2. На кънки (258 ккал)
През почивните дни вместо да гледате поредния филм отидете на пързалката. С децата или с приятелите е без значение. Това е гаранция не само за добре прекарано време, но и отличен начин за отслабване. По време на пързалянето участват най-вече мускулите на бедрата и седалищните части. Този спорт е особено полезен за тези, които имат проблеми с ханша и бедрата.

3. На ски (253 ккал)
Малко спортове тренират така добре самодисциплината и възпитаватИ още един плюс - едновременно с умората се разделяте с депресията, агресивността, лошото настроение. Разбира се, ските са подходящи за изработването не само на морални, но и на физически качества – на пистата активно работят ръцете, гърбът, бедрата.

4. Сноуборд (222 ккал)
Ако това е вашето хоби, то сигурно знаете, че този все по-модерен особено сред младото поколение, невероятно динамичен и ободряващ спорт е много полезен най-вече за краката и мускулатурата на корема и гърба.

5. Чистене на сняг (222 ккал)
Това си е начин да замените поне веднъж фитнеса с упражнения на открито. Ако успеете заедно с това да “изчистите” и съзнанието си, още по-добре - по този начин ще съвместите полезното с приятното....

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.