zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Възможно ли е човешката интелигентност да бъде усъвършенствана



Възможно ли е човешката интелигентност да бъде усъвършенствана

Световноизвестният американски мултимилионер Доналд Тръмп разиграва интересен бизнес модел в популярно американско шоу.

здраве.bg

... на мозъчните клетки. Да, разбрали сте правилно – всичко зависи от кислорода! “Повечето хора не дишат правилно и това, което не осъзнават е, че като не дишат правилно, мозъкът им не получава това, от което се нуждае, за да функционира оптимално”, казва той.

Начинът да повишите интелигентността си, според него, е просто да промените начина си на дишане. “С около 20 точки би могъл да скочи резултатът ви от IQ-тестовете, само ако дишате различно”, казва Лоулис, който е разработил и програма за постигане на това. И няма значение дали IQ-тестовете са меродавни при измерване на интелигентността – Лоулис казва, че те са добро средство да се измери какво би могло да се постигне с по-добро дишане. Основното нещо е, че хората, които променят дишането си, променят способността си да учат.

Но дали всеки от нас е удостоен да спечели само веднъж? Или дихателните упражнения, повтарянето на мантрите и яденето на зеленчуци позволява на нашия интелект да се развива и то – с натрупване?

Лоулис смята, че е възможно. “Мисля, че интелигентността, за всеки един от нас, няма граници. Има хора, при които съществуват някои ограничения, вследствие физически наранявания на мозъка, но за повечето хора не смятам, че сме осъзнали границата на това, колко далече може да стигнем”, казва Лоулис.
Колкото до корпорацията на Тръмп - член от екипа на “книжните плъхове” печели престижната позиция. Но границата на победата се е оказала по-тънка дори от върха на подострения молив, с който се попълват тестовете за интелигентност.

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.