zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Още нещо за липосукциятаОще нещо за липосукцията

5 ноември 2007, здраве.bg

Тя без съмнение е една от най-популярните пластични операции. Този метод за корекция на фигурата се характеризира с отстраняването на излишната мастна тъкат с помощта на вакуумно изсмукване.
Идеята да се избавим от излишните мазнини само за няколко часа безспорно е твърде примамлива. Подходяща ли е обаче тази процедура за всеки?
Липосукцията като правило се препоръчва на хора с относително нормално тегло и форми, т. е. на тези, които имат излишни мазнини само в някои отделни области от тялото и не страдат от затлъстяване. Освен това особено внимание трябва да се обръща на състоянието на кожата - тя трябва да бъде здрава и еластична.
Възрастта няма особено значение за извършването на липосукцията, но трябва да се знае, че резултатите от операцията се различават при младите и възрастните хора именно поради различното състояние на кожата.
Липосукцията е противопоказна при заболявания на белите дробове, нарушения в кръвообръщението, при диабет и също през възстановителния период след оперативна намеса в областта, където ще се провежда процедурата.
Тя дава добри резултати при относително нормално развитие на мастната целулоза, но хората, които страдат от затлъстяване или имат разтегната кожа и нарушения във фигурата, свързани с деформацията на кости или мускули, не бива да хранят големи надежди.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    
 

more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.