zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Още нещо за липосукцията



Още нещо за липосукцията

5 ноември 2007, здраве.bg

Тя без съмнение е една от най-популярните пластични операции. Този метод за корекция на фигурата се характеризира с отстраняването на излишната мастна тъкат с помощта на вакуумно изсмукване.
Идеята да се избавим от излишните мазнини само за няколко часа безспорно е твърде примамлива. Подходяща ли е обаче тази процедура за всеки?
Липосукцията като правило се препоръчва на хора с относително нормално тегло и форми, т. е. на тези, които имат излишни мазнини само в някои отделни области от тялото и не страдат от затлъстяване. Освен това особено внимание трябва да се обръща на състоянието на кожата - тя трябва да бъде здрава и еластична.
Възрастта няма особено значение за извършването на липосукцията, но трябва да се знае, че резултатите от операцията се различават при младите и възрастните хора именно поради различното състояние на кожата.
Липосукцията е противопоказна при заболявания на белите дробове, нарушения в кръвообръщението, при диабет и също през възстановителния период след оперативна намеса в областта, където ще се провежда процедурата.
Тя дава добри резултати при относително нормално развитие на мастната целулоза, но хората, които страдат от затлъстяване или имат разтегната кожа и нарушения във фигурата, свързани с деформацията на кости или мускули, не бива да хранят големи надежди.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.