zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

4 доказани рецепти за плосък корем



4 доказани рецепти за плосък корем

здраве.bg

Натрупването на мастна тъкан в областта на корема далеч не е просто естетически дефект. Безспорно е доказано, че именно излишните килограми в областта на кръста (т.нар. висцерални мазнини) са най-опасни и вредни за здравето и се превръщат в предпоставка за сериозни често хронични заболявания.

1. Диетите

Много е трудно да се откажем от вкусните неща, които обичаме. Но когато се налага, трябва да намалим количеството калории за деня и те да са между от 500 и 800. Това може да се постигне най-лесно като се откажем от тестените, сладките и бобовите храни.

Мюслито, семената и ядките действат стимулиращо на храносмилането. Ананасът, папаята и зеленият чай способстват за изгарянето на излишните мазнини. Не трябва да се забравят и зеленчуците, които съдържат много витамини, а малко калории. Смело яжте морски продукти, пресни зеленчуци, пилешко месо, цитрусови плодове, пийте билкови чайове.
Не прекалявайте с киселото мляко, яйцата, бобовите храни, кашкавала, майонезата и растителната мазнина. Забравете за бананите, пицата и хлебчетата, картофите, алкохола (особено бирата), шоколада и чипса.

2. Спортът

Упражненията за сърцето в съчетание със силовите упражнения ще съдействат за постигането на плосък корем. Първите изгарят излишните мазнини, а вторите формират мускулатурата.

Класическите “представители” на кардиологичните упражнения са бягането, бързото ходене, аеробиката, заниманията на велотренажор. Те трябва да се правят редовно - не по-рядко от два пъти седмично.

Силовите упражнения са т.нар. “преса”. За по-ленивите има миостимулатори - колани и т.нар. “пеперуди”. Принципът им на действие е един и същ: притокът на ток заставя мускула да се съкращава, т.е. да изгаря калории.

На тези, които обичат проверените стари методи, предлагаме следните...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.