zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Целулитът: само физическите натоварвания имат траен ефектЦелулитът: само физическите натоварвания имат траен ефект

здраве.bg

Ако искате да имате успех в борбата с целулита, трябва редовно да се занимавате със спорт и специална гимнастика. Упражненията, включени в специалната програма, способстват за извеждането на мазнините от организма, а следователно предотвратяват деформацията на съединителната тъкан.

- Изправете се и протегнете ръцете напред. Направете 10 бавни и дълбоки вдишвания и прикляквания. Това упражнение стимулира кръвообращението.

- Изправете се. Поставете единия крак назад с изправено коляно и свийте другия си крак. Наведете се леко напред и поставете двете си ръце върху коляното. Задръжте гърба изправен 10-20 секунди. Повторете с другия крак. Упражнението се прави 10 пъти.

- Легнете по гръб и поемете въздух. Изправете ръце над главата и издишайки, опънете напред горната част на тялото си. Опирайки се на петите, се наведете напред колкото можете. Задръжте това положение 10-20 секунди, а след това отново поемете въздух и легнете в изходно положение. Упражнението се повтаря 10 пъти.

- Легнете по гръб на пода. Поставете левия крак върху дясното коляно. С двете си ръце вдигнете дясното си бедро нагоре и се опитайте да се задържите така в продължение на 20 секунди. Гърбът не трябва да се отделя от земята. Повторете упражнението по 4 пъти с всеки крак.

- Обърнете се на лявата си страна и се опрете с ръка на пода. Горният крак се вдига нагоре, след това се пуска надолу без да докосва долния. Обърнете са на другата страна. Повторете упражнението 10 пъти с всеки крак.

- Изправете се с леко разтворени крака. Леко свийте краката в коленете. Коремът напред. Пренесете тежестта на тялото на единия си крак. Задръжте тази поза, буквално докато ви “пламнат” мускулите. Повторете упражнението 3 пъти с всеки крак.

Бягането, карането на колело и плуването също помагат.

четете още по темата целулит:
Отслабването не води до изчезване на целулита

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    
 

more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.