zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Целулитът: само физическите натоварвания имат траен ефектЦелулитът: само физическите натоварвания имат траен ефект

здраве.bg

Ако искате да имате успех в борбата с целулита, трябва редовно да се занимавате със спорт и специална гимнастика. Упражненията, включени в специалната програма, способстват за извеждането на мазнините от организма, а следователно предотвратяват деформацията на съединителната тъкан.

- Изправете се и протегнете ръцете напред. Направете 10 бавни и дълбоки вдишвания и прикляквания. Това упражнение стимулира кръвообращението.

- Изправете се. Поставете единия крак назад с изправено коляно и свийте другия си крак. Наведете се леко напред и поставете двете си ръце върху коляното. Задръжте гърба изправен 10-20 секунди. Повторете с другия крак. Упражнението се прави 10 пъти.

- Легнете по гръб и поемете въздух. Изправете ръце над главата и издишайки, опънете напред горната част на тялото си. Опирайки се на петите, се наведете напред колкото можете. Задръжте това положение 10-20 секунди, а след това отново поемете въздух и легнете в изходно положение. Упражнението се повтаря 10 пъти.

- Легнете по гръб на пода. Поставете левия крак върху дясното коляно. С двете си ръце вдигнете дясното си бедро нагоре и се опитайте да се задържите така в продължение на 20 секунди. Гърбът не трябва да се отделя от земята. Повторете упражнението по 4 пъти с всеки крак.

- Обърнете се на лявата си страна и се опрете с ръка на пода. Горният крак се вдига нагоре, след това се пуска надолу без да докосва долния. Обърнете са на другата страна. Повторете упражнението 10 пъти с всеки крак.

- Изправете се с леко разтворени крака. Леко свийте краката в коленете. Коремът напред. Пренесете тежестта на тялото на единия си крак. Задръжте тази поза, буквално докато ви “пламнат” мускулите. Повторете упражнението 3 пъти с всеки крак.

Бягането, карането на колело и плуването също помагат.

четете още по темата целулит:
Отслабването не води до изчезване на целулита

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    
 

more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.