zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Жените над 40-те по-често от мъжете искат раздялаЖените над 40-те по-често от мъжете искат раздяла

здраве.bg

Независимо от битуващия сред хората стереотип, че мъжете, след като станат на 40, по-често изоставят жените си, за да си намерят по-млади, статистиката показва тъкмо обратното – 65% от разводите на тази възраст са по желание на жената.

Това показват резултатите, обобщени от британски специалисти, които обясняват факта с промените в хормоналния фон при жените на тази възраст и съответните изменения в работата на мозъка, която прави жената по-прагматична. “Едновременно с това намалява активността на онези мозъчни зони, които са отговорни за емоциите (особено силни преди настъпването на поредния цикъл). Жените вече виждат реалността малко по-различно”, твърдят учените, цитирани от ВВС.

Заедно с намаляване нивото на естрогена след 40-те спада и това на окситоцина. Жената става по-малко емоционална, майчиният й инстинкт вече не е толкова силен и тя става по-егоцетрична, преоценява своите приоритети и правила за живот, което според специалистите е и главната причина да не харесва повече семейните отношения, съществували с години.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    психология    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.