zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Какво показва един сравнителен тест на български кисели млека



Какво показва един сравнителен тест на български кисели млека

Информация от сайта на Българската асоциация за защита на потребителя.

12 юли 2007, здраве.bg

България е известна с малко неща по света. Още по-малка част от тях са позитивни. Едно от тях е българското кисело мляко съдържащо типичната за България бактерия Lactobacillus bulgaricus. Тази бактерия е описана в научната литература като антиоксидантно и детоксикиращо средство. На Lactobacillus bulgaricus се дължи до голяма степен и киселият вкус на млякото.
Lactobacillus bulgaricus (или Lactobacillus delbrueckii subspecies bulgaricus) е една от бактериите, използвани за производството на кисело мляко, другата съставка на млечно-киселата закваска е Streptococcus thermophilus – единствената безвредна за човека стрептококова бактерия.

виж пълния текст и сравнителните таблици

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    нормативи    
 
more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.