zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

16 държавни болници създадоха сдружение16 държавни болници създадоха сдружение

5 юни 2007, news.bg

16 многопрофилни болници от страната се обединиха в национално сдружение. Те ще работят за по-успешното прилагане на здравната реформа, информира Дарик радио.
Националното сдружение на лечебните заведения е учредено от ръководството на 16 областни многопрофилни болници за активно лечение. Според приетия устав на структурата в нея могат да членуват болници, които са акционерни дружества с 51% държавно участие, което условие не предвижда включване на общинските и университетските клиники.
Председателят е с двугодишен мандат и е директорът на пернишката болница д-р Симеон Василев. Той каза, че основните цели на сдружението по-успешното прилагане на реформата в здравеопазването и чрез организацията лечебниците да имат официално представителство пред Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса.
Учредителите ще настояват за закон за промяна за прякото им участие в преговорите им по националния рамков договор. Сред целите е и подобряване на медицинското обслужване чрез проекти на Европейския съюз.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 

more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.