zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Всяка четвърта жена имитира оргазъм



Най-често партньорът й вярва, твърди допитване.

5 април 2007, здраве.bg

Една от четири жени най-често имитира достигане до оргазъм, показва допитване във Великобритания, проведене от агенцията за изучаване на общественото мнение One-Poll.
От интервюираните над 1000 жени, посочили, че правят секс около 100 пъти в годината, 30% са отговорили, че имитират оргазъм с всичките си партньори. В 90% от случаите мъжът не е забелязал фалшивата игра.
За сравнение 43% от италианките са признали, че поне веднъж в живота си за имитирали оргазъм.
Въпреки данните, специалистите са на мнение, че всъщност те са позитивни: “Това означава, че жените невинаги се преструват, а когато го правят, мислят не толкова за себе си и своето удоволствие, колкото за това на партньора си”, коментира пред BBC психотерапевта и сексолог Роберт Гийом. “Ако обаче жената го прави постоянно, това вече е проблем, защото тя се лишава от пълноценен сексуален живот”.
Той намира обяснение и на това защо в повечето случаи мъжът не забелязва липсата на истински оргазъм: “Мъжкият организъм е устроен така, че по време на секс и най-вече на оргазъм, психиката е съсредоточена върху самия него. Освен това недостигането на жената до връхната точка не означава непременно и липса на възбуда. Това прави за мъжа още по-трудно да определи дали оргазмът на партньорката му е истински или резултат на преструвка”.
20% от запитаните жени са отговорили, че за да достигнат до оргазъм, по време на акта мислят за друг мъж. Все пак 80% от интервюираните са потвърдили, че предпочитат по-продължителна връзка с “не толкова опитен, но внимателен партньор, отколкото с великолепен любовник, който обаче не изпитва чувства към половинката си”. Като причина за това почти всички жени посочват, че техниката може да се подобри далеч по-лесно, отколкото да се промени нечия психика.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.