zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Лекарите започват ежедневни национални протести



Те няма да възпрепятстват нормалната работа.

27 февруари 2007, news.bg
още новини от news.bg


Организационният комитет на лекарите и на професионалистите по здравни грижи обявява началото на общонационалните едночасови протестни действия.
От утре към едночасовите протести на медицинската общност в Пловдив, Сливен, Плевен, Шумен, Варна и Смолян ще се присъединят и колегите им от лечебните заведения в цялата страна, съобщиха от Българския лекарския съюз.
От там уточняват, че протестите ще се провеждат всеки ден, но няма да възпрепятстват нормалната работа на лечебните заведения и обслужването на пациентите.
Решението беше взето на извънредното заседание на Организационния комитет вчера, след като министър-председателят Сергей Станишев показа неглижиране на кризата в българското здравеопазване, посочват от съюза.
В съобщението се посочва, че независимо от връчената декларация с искания на участниците в Националния протест на 15.02.2007г., премиерът не е приел да се срещне с представители на Българския лекарски съюз (БЛС) и на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ).

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.