zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Да бъдем по-активни през зимата!



Да бъдем по-активни през зимата!

Борбата ни със студа и недостига на светлина трябва да започва от сутринта.

здраве.bg

... на 3 седмици).

Евкалипт и ментол задължително трябва да присъстват в един евентуален природен продукт против възпалителни процеси на гърлото.

Селенът също способства за поддържането на имунитета. Този минерал можете да получите от червеното сухо вино и стридите, дори от пакетче фъстъци, супа от бели гъби или чепка грозде.
Изпитано народно средство срещу студа е компресът с картофи, които се варят с кората и топли се поставят върху областта на слепоочията и челото.

Няколко минути върху слепоочията може да се подържи и лимонена кора. Нейните активни вещества подобряват кръвообръщението и тонуса на съдовете на главата. Спиртната отвара на стритата лимонова кора притежава и успокояващо свойство.

Ако обаче не сте привърженици на народната медицина и не ви достига способност да се концентрирате, ще ви бъде от полза холинът (един от компонентите на лецитина), който помага да се поддържа връзката между различните участъци на главния мозък. Негови природни източници са яйчните жълтъци и субпродуктите - говежди и свински черен дроб, бъбреци. В аптеките могат да се купят доста витаминни комплекси, съдържащи лецитин.

Активността на мозъка бързо се стимулира и от подправките. Джинджифилът и тамянът подобряват вниманието, а черният пипер, паприката и куркумата – мозъчното кръвообращение.

Ако сте премръзнали и няма изгледи скоро да се приберете у дома, опитайте да се стоплите с един начин, достигнал до нас от тибетските монаси. Вдишайте през носа въздух, затиснете с пръст дясната ноздра, а през лявата започнете да издишвате въздуха на малки порции. Ако повторите процедурата няколко пъти, може и да усетите ефекта от нея.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    превенция    aлтернативи    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.