zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

80% от хората ползват продукти на китайската медицинаЗабелязва се отлив от широкото и често използване на традиционни медикаменти, сочи доклад.

15 януари 2007, здраве.bg

80% от хората ползват или биха искали да ползват повече продукти на традиционната китайската медицина, показват данни от проучване, цитирано от китайската информационна агенция “Синхуа”. Посочената цифра включва всички хора, които приемат традиционните средства както за профилактични, така и за лечебни цели. Данните за разпространението и използването на китайските традиционни медикаменти са били обнародвани на Втория световен конгрес, посветен на съчетаването на китайската и европейска медицина, провел се преди дни в Пекин. В работата на форума са взели участие повече от 1000 специалисти от 27 страни по света, в това число специалисти от университетите в Харвард, Кембридж, Пекин и представители от Световната здравна организация.
Според мнението на много от участниците, все повече хора смятат лекарствата - плод на съвременната химия и медицина за опасни и предпочитат природното лечение.
На конференцията специалисти от различни университети в Европа, САЩ и Далечния Изток са изнесли доклади за нови изследвания върху въздействието на активните елементи, използвани в традиционната китайска фармация и тяхното място в съвременната медицина при лечението на различни заболявания.

 
добави в:
 
Още по темите:
лекарства    aлтернативи    изследвания    любопитно    
 

more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.