zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Не хората, а слънцето е причина за глобалното затопляне!?Таова гласи нова теория на руски и американски учени.

12 януари 2007, здраве.bg

Въпреки разпространеното мнение, върху глобалното затопляне влияе не човешката дейност, а увеличаването на топлината, отделяна от Слънцето, смятат учени от Пулковската лаборатория, цитирани от РИА Новости.
Според тяхната теория през целия 20 век се е наблюдавал повишен интегрален поток на слънчево излъчване и именно това е довело до глобалното затопляне на климата на Земята.
Специалисти от NASA подкрепят новата теория, като привеждат доказателства, че продължително време са изучавали паралелното глобално затопляне на климата на Земята и на Марс, където няма влияние на човешки фактор: “Паралелните глобални затопляния както на Земята, така и на Марс могат да бъдат само следствие от един и същи фактор - увеличаване на интензивността на слънчевото излъчване.
Според Хабибуло Абдусаматов, завеждащ лабораторията за космически изследвания към Пулковската обсерватория, продължилото с векове увеличаване на светлината на Слънцето е стигнало своя апогей през 90-те години на миналия век и сега започва негово намаляване. Това обаче не може да бъде усетено за няколко години, тъй като нашата планета е получила повишена слънчева енергия и ще изстива дълго, излъчвайки топлина.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    
 

more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.