zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Парламентът - с ултиматум към Лекарския съюз и Здравната каса



14 декември 2006, news.bg
още новини от news.bg


Ако до 22 декември лекарите и здравната каса не постигнат съгласие за подписването на Национален рамков договор за 2007 година, от 1 януари ще действат условията на рамковия договор от тази година, решиха депутатите.
БНР отбелязва, че текстът е подкрепен само от парламентарното мнозинство след сериозни спорове. Представителите на опозицията са отказали да гласуват и са напуснали залата.
С новия текст депутатите промениха записания в закона краен срок за договаряне на рамковия договор - от 15 декември срокът се удължава до 22 декември.
Екатерина Михайлова (ДСБ), Петър Стоянов (СДС), Борислав Китов (БНС), Стефан Софиянски (ССД) и Павел Шопов (Атака) заявиха, че се нарушава правилникът на парламента и Конституцията, като се отхвърля приет вече текст на Борислав Китов, според който ако до 15 декември не бъде подписан Националният рамков договор, старият ще продължи да действа до подписването на нов, докато съгласно приетите промени ако до 22-ри не бъде подписан рамков договор, от 1 януари автоматично започва да действа старият.
Екатерина Михайлова обяви, че ще бъде сезиран Конституционният съд за нарушаването на процедурата при гласуването на този текст, съобщава news.bg.


 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    любопитно    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.