zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Естетичната хирургия променя и психикатаНай-масовата козметична процедура в света е премахване на бръчките, показва изследване.

11 декември 2006, здраве.bg

Допитване, проведено в 42 страни, показва, че козметичната хирургия не само променя външния вид на пациентите, но и влияе на тяхната представа за настъпването на средната възраст. То е проведено от компанията за маркетингови проучвания ACNielsen.
60% от американците, които най-често в света прибягват до подобни процедури за грижа за кожата, определят като средна възрастта от 60 до 70 години. Повечето от анкетираните в развитите страни са на мнение, че истинският живот фактически започва след 40-годишна възраст.
Именно с това специалистите обясняват и желанието на все повече хора да изглеждат колкото се може по-млади. Освен здравословната храна, голямата продължителност на живот и благосъстоянието, хората смятат, че най-голям ефект може да се постигне с помощта на хирургическия скалпел. На това мнение са и 48% от руснаците, 33% от англичаните, 28% от италианците и португалците и 25% от французите и англичаните.
Най-масова в целия свят е процедурата за премахване на бръчките чрез впръскване на ботокс и опъване на кожата на лицето.
Дъглас МакДжордж от Британската асоциация на хирурзите- козметолози (British Association of Aesthetic Plastic Surgeons) посочва, че дори хората над 80 години прибягват до услугите на пластичната хирургия.
На второ място по популярност са процедурите за премахване на мазнините.
Френски специалисти вече подготвят нова изненада - аерозолна защита на кожата от електромагнитната радиация, която излъчват мобилните телефони и преносимите компютри.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    aлтернативи    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.