zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Способността да се стига до оргазъм е заложена на генетично ниво



Способността да се стига до оргазъм е заложена на генетично ниво

Около 30% от жените никога не са го изпитвали, но това не е заболяване, смятат учени.

здраве.bg

Оказва се, че трудностите свързани с постигането на оргазъм при жените са заложени от природата. Британски учени, цитирани от BBC, твърдят, че жените, които не получават в леглото сексуално удовлетворение, са “програмирани да отхвърлят мъжете, които не могат, а по-точно не искат да се погрижат за собствено потомство”. Тези жени подсъзнателно усещат неблагонадеждните мъже и не ги допускат до себе си сексуално.

Другият тип жени пък, които без труд изпитват оргазъм, избират точно тези неблагонадежни мъже. Учените смятат, че оргазмът е заложен от природата, за да движи еволюцията напред, като именно той помага на жените да разберат подходящ ли и е техният партньор за съпруг и баща. Затова жените, които лесно постигат оргазъм, всъщност са най-далеч от стандартите на естествения подбор.

Учените са изследвали 4 000 жени на възраст от 19 до 83 години и твърдят, че способността за постигане на оргазъм е заложена на генетично ниво. Поради тази причина липсата на оргазъм по принцип не е заболяване, нуждаеща се от лечение, а еволюционен метод на подбор на партньори, който се е формирал още във зората на човечеството.

Според събраните данни, само 10% от жените всеки път изпитват оргазъм, докато 30% никога не са го почувствали. Любопитен факт е, че еднояйчните близначки изпитват по-голямо удоволствие от секса, отколкото останалите жени.

Способността да се почувства оргазъм се предава като наследствен признак в 35-45% от случаите, твърдят учените. Разбира се, не трябва да се пренебрегват социалните условия и психологическите особености на всяка жена, но ако се определят гените на “анти-оргазма”, бе се появила възможност за създаването на медикамент, блокиращ тяхното въздействие. Това е и основна цел на по-нататъшните изследвания на британските учени.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    
 
more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.