zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Естетичната медицина предлага ново средство за подмладяване на кожата



23 ноември 2006, здраве.bg

Бръчките, пигментните петна и посърналото лице са признаците на стареене както на женското, така и на мъжкото лице. Това несъмнено предизвиква чувството за тревога и дори страх у някои хора.
Ето защо естетичната медицина предлага все по-съвършени средства за подмладяване на кожата с помощта на новите технологии, които позволяват наистина един комфортен и безопасен начин за подмладяване на кожата.
За едно от най-ефективните средства в момента се счита кислородната мезотерапия или оксигенотерапия. При нея под натиска на струя кислород в кожата се въвеждат биологично активни вещества, които включват механизми за обновяване на клетките и правят “генерален ремонт” на тъканите. Кожата става по-светла, свежа, еластична и гладка. Апаратът внедрява активни ферменти и витамини без да се използват игли.
Смята се, че оксигенотерапията осигурява профилактика на стареенето, освобождаване от бръчките, отстраняване на пигментацията, лечение на белезите, овлажняване и изглаждане на кожата.
Ако проникнат дълбоко в кожата, полезните вещества пълноценно хранят и възстановяват всички нейни слоеве. Кожата се освобождава от товара на мъртвите клетки и шлаката, насища се с питателни вещества, които се натрупват в горните й слоеве. След това те навлизат по-дълбоко, като по този начин осигуряват продължителен ефект.
Първото и основно предимство на оксигенотерапията е липсата на болка. Не случайно тя е популярна и сред мъжете. Другият “вълшебен” ефект на този метод се дължи на участието на чистия кислород, който насища и храни всяка клетка от кожата, като й придава жизнени сили и повишава имунитета.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    превенция    любопитно    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.