zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Неправилното съхранение на храните влияе върху тяхното качество



Полиетиленът и алуминият са неподходящи.

22 ноември 2006, здраве.bg

Качеството на храната зависи и от начина на нейното съхраняване. Така например полиетиленовите пликове съдържат въглеводороди, които могат да променят ендогенната дейност на елементите в храната.
Алуминиевото фолио също не е подходящо за съхраняването на хранителни продукти поради солите на тежките метали, съдържащи се в него.
За да се предпазят храните от нежелателни процеси може да се използва хартия, а след това завитите продукти да се поставят в полиетиленови пликове. Аналогично водата не трябва да се съхранява в пластмасови бутилки. Най-хигиенични и удобни си остават съдовете от неръждаваема стомана, керамика и стъкло.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
хигиена    превенция    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.