zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Неправилното съхранение на храните влияе върху тяхното качество



Полиетиленът и алуминият са неподходящи.

22 ноември 2006, здраве.bg

Качеството на храната зависи и от начина на нейното съхраняване. Така например полиетиленовите пликове съдържат въглеводороди, които могат да променят ендогенната дейност на елементите в храната.
Алуминиевото фолио също не е подходящо за съхраняването на хранителни продукти поради солите на тежките метали, съдържащи се в него.
За да се предпазят храните от нежелателни процеси може да се използва хартия, а след това завитите продукти да се поставят в полиетиленови пликове. Аналогично водата не трябва да се съхранява в пластмасови бутилки. Най-хигиенични и удобни си остават съдовете от неръждаваема стомана, керамика и стъкло.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
хигиена    превенция    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.