zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ще приватизират губещите здравни заведенияСофия, 22 декември 2005, здраве.bg

Имам политическа подкрепа за приватизацията на губещи лечебни заведения. Това каза за БТА, цитирана от actualno.com, министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски. Няма да се приватизират печеливши здравни заведения, които са гръбнака на здравеопазването - университетски или областни болници, както и големи диспансери.
Губещите здравни заведения могат да се превърнат в хосписи или здравни заведения за долекуване, допълни той, коментирайки изготвен план-програма за действие на Министерството на здравеопазването за следващата година. По думите му преференциите за лекарите, които са замислени, трябва да бъдат вписани с поправка в Закона за лечебните заведения.
Преструктурирането на лечебни заведения също е залегнало в програмата, като предстои да бъдат променени и функциите на десетки болнични легла. Неизползваните легла също ще бъдат преструктурирани в легла за долекуване, посочи Гайдарски.
Според него в програмата се предвижда частична приватизация на допълнителните или излишни и незаети площи, които са собственост на лечебните заведения. По думите му има болници, стопанисващи 30-40 пустеещи декара.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 

more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.