zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Глобиха Здравната каса за забавена жалба14 ноември 2006, дневник.bg
четете още в дневник.bg


Директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова е глобена с 200 лв. заради забавяне на жалбата на Сдружението за достоен живот на паркинсониците в България. Санкцията е наложена от петчленен състав на Върховния административен съд с решение от 9 ноември 2006 г., съобщи Бойко Янкулов, юридически съветник на пациентската организация.
Оплакването на болните е срещу новия лекарствен списък на касата, който влезе в сила от 1 септември 2006 г. В него са сменени медикаментите за лечение на паркинсон, което според пациентите ще влоши здравето им. Срокът, в който администрацията на здравната каса е трябвало да препрати жалбата им в съда, е три дни, като вече има забавяне от близо месец.
От здравната каса заявиха, че до момента нямат информация за подобна санкция. Ако получим официално съобщение за подобно нещо, разбира се, че глобата ще бъде платена и съответно необходимите документи ще бъдат изпратени в съда, коментираха от пресцентъра на институцията.


 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    
 

more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.