zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Каланетиката – една универсална гимнастика



Тя задейства всички мускули и е подходяща за всяка възраст.

13 ноември 2006, здраве.bg

За все повече хора в каланетиката има нещо като че ли магнетично - под звуците на тиха музика да се опитваш да усетиш всеки мускул от своето тяло.
Каланетиката наистина е гимнастика, при която се задействат абсолютно всички мускули на тялото. Всички упражнения се правят в почти статично положение - в изправено, седнало или легнало положение на тялото, а амплитудата на движение на краката и ръцете е почти незабележима - до един сантиметър. На този фон резултатите са неочаквано добри: мастната тъкан сякаш незабелязано изчезва, а кожата се стяга. Мускулите не увеличават своите размери, а просто укрепват. След около 20 дни упражнения се забелезват първите изменения - гръбнакът се изправя, бедрата и талията стават по-стройни. След тренировките в цялото тяло се усеща приятна лекота.
Каланетиката е подходяща за всички хора, включително пълни, в напреднала възраст, без изградени навици за физически упражнения.
Тя особено се препоръчва на хората, които страдат от сърдечно-съдови заболявания, защото натоварването при нея не се усеща, няма преумора и задъхване, а ефектът в корекцията на тялото е очевиден.
След първото занимание с каланетика в продължение на 2 часа се извършват преобразувания в мускулите, защото статичното натоварване “включва” стабилизиращите мускули, който не са били задействани дълго време.
Тези, които мечтаят да отслабнат, не трябва да ядат непосредствено след упражненията. Водата е разрешена, но трябва да се пие на малки глътки. А слабите хора трябва да наблегнат на храната, богата на белтъчини, която ще им помогне да увеличат мускулната си маса.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    превенция    любопитно    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.