zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Скандалът в лекарския съюз се разраства



8 ноември 2006, дневник.bg
четете още в дневник.bg


Д-р Антон Въжаров от Русе все още не е заличен от регистъра на Българския лекарски съюз, съобщи във вторник председателят на Централната етична комисия на организацията д-р Цветан Данев. Русенският лекар беше предложен за наказание заради изказванията му в медиите, че председателят на съсловната организация "д-р Андрей Кехайов води организацията според финансовите си интереси, като явно е обезпечил и част от ръководството на съюза, за да го крепи".
Това са намеци за корупция, които дълбоко обидиха колегите, допълни д-р Данев. От комисията обаче заподозряха политически мотиви в изказването на русенския лекар, защото се появило след две негативни статии от бившия министър на здравеопазването в кабинета "Костов" д-р Илко Семерджиев срещу Кехайов. Наистина съм човек, който критикува ръководството на лекарския съюз, но го правя от чисто експертни позиции, заяви Семерджиев. Комисията ще изслушва и зам.-министъра на здравеопазването Емил Райнов заради съмнения за нарушения на етичния кодекс.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.