zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Сексуалната избирателност ще доведе до генетично неравенство



Ръст от 190 см, кафява кожа и 120 години живот предрича специалист.

20 октомври 2006, здраве.bg

Всъщност човешката раса се променя изключително бързо от гледна точка на еволюцията, твърди еволюционният теоретик д-р Оливър Кари (Oliver Curry) от изследователския център “Дарвин” към Лондонското училище по икономика и политически науки (Darwin@London School of Economics), който предсказва, че към 3000-та година хората ще имат ръст 190 см, кафява кожа и ще живеят до 120 години.
Кари е проучил измененията в ръста на човека през последните 100 години и е стигнал до извода, че хората се делят на два различни подвида (гиганти и гноми) в резултат на социалните преобразования в обществото.
Потомците на генетически “висшата” класа ще бъдат високи, стройни, здрави, привлекателни, умни и креативни. Потомците на “нисшата” ще стават все по-лишени от интелект, уродливи и ниски на ръст, смята авторът на изследването, цитиран от BBC.
Според Кари, съвременните хора са по-избирателни по отношение на сексуалните си партньори отколкото в миналото, а това за в бъдеще ще доведе до генетично неравенство. Той смята, че хората ще достигнат своя връх в физическото си развитие към 3000-та година, като станат по-високи и живеят по-дълго благодарение на по-доброто хранене, начина на живот и постиженията на медицината. “Но ще се появят и отрицателни последствия: човешките същества ще бъдат по-склонни към болести и по-слаби физически поради все по-нарастващата зависимост от технологиите”, смята авторът.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.