zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ядките предпазват артериите от негативния ефект на мазнините



здраве.bg

Редовната консумация на различни видове ядки намалява вероятността в резултат на консумираните с други храни мазнини да се натрупват по стените на артериите, твърди ново научно изследване, чиито резултати са публикувани в специализираното издание Journal of
the American College of Cardiology
.

Проведеното в Барселона, Испания проучване показва, че при консумация на храна, съдържаща голямо количество мазнини, в организма възникват химични реакции, които улесняват отлагането им по стените на кръвоносните съдове и съответното им стесняване.

“Яжте поне по една шепа ядки дневно, за да използвате този техен положителен ефект върху артериите”, съветва д-р Емилио Рос, ръководител на проекта, “зехтинът, за който мнозина смятат, че е също толкова полезен, всъщност няма това действие”.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
превенция    изследвания    aлтернативи    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.