zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Започва есенната кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване “Капка по капка – живот”



11 октомври 2006, Агенция Фокус
четете още новини от агенцията


Започва есенната кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване “Капка по капка – живот”, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазване (МЗ). Прессконференция по повод започването на кампанията се проведе от 11.00 ч., в заседателната зала на МЗ. Темата беше:”Осигуряването на безопасна кръв и кръвни съставки в съответствие с изискванията на Европейския съюз - стратегически приоритет на националната здравна политика”.
Участваха доц. Андрей Андреев - директор на Националния център по хематология и трансфузиология, национален консултант по трансфузионна хематология, д-р Милка Кирова - заместник-директор на Националния център по хематология и трансфузиология, София Стоименова - генерален директор на БЧК.
На пресконференцията бяха представени анализ и актуални данни за развитието на безвъзмездното и доброволно кръводаряване у нас и дейността на центровете и отделенията за трансфузионна хематология през 2006 г.
Бе отчетена и готовността на националната система по трансфузионна хематология за хармонизация с изискванията на Европейския съюз, както и предприетите действия в изпълнение на препоръките от ЕК за привеждането й в съответствие с европейските изисквания.(a)

 
добави в:
 
Още по темите:
превенция    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.