zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Има ли размерът значение?Има ли размерът значение?

...или по нещо за най-често срещаните сексуалните заблуди при двата пола.

здраве.bg

Предлагаме ви някои от най-честите погрешни схващания, битуващи при това сред представителите и на двата пола. На практика в днешно време повечето традиционни разбирания, останали от старо време, вече съвсем не са верни... ако някога изобщо са били. Някои обаче са психически обосновани и дори на някои да не им се иска, истината си е истина, и то винаги...

“Мъжът иска само секс.”
Това не е вярно. Емоционалната страна на сексуалността е важна не само за жените, но и за мъжете. Действително 83% от жените разглеждат секса като важен фактор за продължителността на отношенията и брака, но за мъжете тази цифра е 80%. 49% от мъжете и 39% от жените определят секса като “много важна част от живота”.

“Той не пропуска нито една жена - не си струва да се занимаваме с него.”
Това е така. Мъжете, които са били с твърде много жени, обикновено не са способни да градят продължителни отношения. Самите те са доволни от сексуалната, а не от сантименталната страна на своя живот. Сексът за тях е по-важен, отколкото за мъжете със стабилен личен живот.

“Мъжът иска секс твърде често”.
Не е вярно. Социолозите окончателно развенчаха този мит. При 43% от случаите жените са тези, които открито изразяват своята неудовлетвореност от количеството секс през последния месец. Според жените идеалната цифра за секс е 3 пъти седмично.

“Ако той мастурбира, значи не ме иска”.
Не е вярно. Този факт е свидетелство за това, че мъжът има сексуално желание (сексолозите смятат, че това е по-добре, отколкото неговата липса изобщо). Ако жената приеме този факт, тя винаги ще има шансовете да получи секс. В някои от случаите просто е нужно да се обсъди с партньора какво не му достига.

“Ако той види обикновеното ми бельо - всичко е изгубено!”.
Това не е така. Мъжете в много случаи се отличават от жените със способността за абсолютна концентрация върху това, с което са заети. Затова жената може да се отпусне и забавлява - по време на секс нейният партньор...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.