zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Човечеството вероятно все повече ще се размножава по изкуствен пътХората, и особено на мъжете, след 35-40-годишна възраст все по-малсо се интересуват от секса.

19 септември 2006, здраве.bg

Възможно е, в близко бъдеще размножаването на хомо сапиенс да се извършва изключително по изкуствен път, ако, разбира се, човечеството оцелее, е мнението на германски учени.
До този извод те са стигнали след неколкогодишно допитване до хора от различни възрасти и от двата пола. Според данните, все повече мъже в пълна разцвета на силите си се отказват от секс. Около 50% от мъжете на възраст от 30 до 40 години абсолютно не се интересуват от него, твърдят авторите от университета на Хамбург (Universität Hamburg). На днешното поколение са достатъчни 4-10 пъти секс месечно, докато преди 30 години мъжете на възраст от 18 до 30 години са се отдавали на любовни ласки 18-22 пъти всеки месец.
Масовата “импотентност” на силния пол е напълно обяснима, смятат учените и твърдят, че стресовите ситуации лишават мъжете от сексуална енергия. В по-малка степен това важи и при жените, но тяхната самооценка по-малко се влияе от динамичните промени в съвременния начин на живот.
Изследването показва също, че съвременните жени са по-взискателни към своите партньори и изразяват открито своите чувства, включително недоволството си от липсата на пълноценен сексуален живот.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    aлтернативи    
 

more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.