zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Българин ще е следващият президент на Американската асоциация по естетична хирургия и медицина



15 септември 2006, Агенция Фокус
още новини от агенцията


Българският национален консултант по естетична хирургия д-р Николай Сердев ще бъде следващият президент на Американската асоциация по естетична хирургия и медицина. Това съобщи за Агенция "Фокус" досегашният президент, холивудският световноизвестен хирург д-р Сам Асаса, който пристигна в София, за да обсъди с придобилия напоследък световна слава български колега бъдещите дейности в асоциацията.
Нейната главна цел е обучението с най-авангардните техники на американските специалисти в областта на естетичната мини-инвазивна хирургия. Известно е, че в последните години безкръвните методи на д-р Николай Сердев станаха световен хит в козметичната хирургия. Обсъден бе графикът на курсове за обучение по специалността в САЩ. Българският хирург ще поеме поеме 4 курса годишно в различни градове на САЩ, като първият ще се проведе в Лос Анжелис в края на 2007 г. Курсовете ще бъдат тридневни и ще покриват най-важните новости по специалността, както и авторските методи на д-р Николай Сердев.
Посещението на д-р Сам Асаса в София съвпадна с майсторските класове по мини-инвазивни методи, които д-р Сердев води в Нов български университет, за които пристигнаха осем водещи в страните си хирурзи – шестима от Сингапур и двама от Малайзия.Доктор Асаса наблюдава демонстрациите и взе участие в някои от тях.
Д-р Сердев получи покана от клиниката на проф. Нордстром в Хелзинки за обмяна на опит в областта на естетичната хирургия. Финландският професор е подал искане до Министерството на здравеопазването на Финландия за отделянето на естетичната хирургия като специалност от пластичната, поради липса на адекватно обучение в двете области. Националният консултант на България по естетична хирургия демонстрира при голям интерес опита си и приложи своите техники пред известния си колега и неговите ученици.
Д-р Сам Асаса притежава собствена клиника на булевард "Олимпик" в Бевърли Хилс, Холивуд. При него поддържат младостта си десетки световни...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.