zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Бръчките: хубавото лице изисква жертви



Бръчките: хубавото лице изисква жертви

здраве.bg

Бръчките са в състояние да потикнат повечето жени към понякога нелогични и дори опасни стъпки. Продължителният период на многобройните процедури за възстановяване след лазерно изглаждане на лицето може да откаже част от жените, желаещи бързо да се подмладят. След известно време действително се забелязва промяна - кожата не само се възстановява, но и съществено се преобразява нейната структура.

Изследванията на така третираната кожа 2 месеца след процедурите показват, че нейното междуклетъчно вещество става по-плътно, а количеството на колагеновите влакна значително нараства. По този начин новият епедермис лежи на по-здрава основа, а кожата се опъва и става по-гладка.

Обновяването на междуклетъчното вещество на дермата след различните видове пилинг преди всичко се обяснява с общия стрес, който кожата изпитва по време на процедурите. Определена роля в стимулирането на процесите на регенерация играе фотобиологическото действие на лазера.

След отстраняването на клетките стареещата кожа се “мобилизира” и 1-2 дни след процедурата в областта на граничното топлинно повреждане се открива висока концентрация на факторите на растежа и на другите биологически активни молекули.

Всичко това води до значителна активизация на клетките на кожата, които участват в обновяването на междуклетъчното вещество на дермата. Продължителната регенерация на кожата е възможно да се ускори с помощта на съвременните покрития за рани, създаващи благоприятни условия за реепителизация. С такава цел се използват:

• хидрогели - натурални или естествени полимери, които могат да свързват големи обеми течности. Те се поставят в раната във вид на готов гел. Освен това, в техния състав влизат антисептици, антиоксиданти, имуностимулатори, активатори на деленето на клетките.

• прозрачните полупропускливи ленти на...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    хигиена    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.