zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Предпочитанията към един или друг сезон издават черти от характера ни



Предпочитанията към един или друг сезон издават черти от характера ни

Любителите на есента понякога са романтици, но друг път - стеснителни и непостоянни.

здраве.bg

Всеки човек си има любим сезон. И сезонът, който обичате най-много, според психолозите отразява вашия характер и показва вашата същност.
Отпуснете се и помислете през кой сезон се чувствате най-комфортно и щастливо без да обръщате внимание на недостатъците, които дори и той притежава. Ако вече знаете кой период от годината предпочитате, вижте следващите коментари.

Зима

Хората, които обичат зимата, като правило са индивидуалисти и живеят на принципа на котките - сами за себе си. Често те са затворени, не много общителни, сурови и винаги знаят какво искат. Те преодоляват жизнените трудности със свити устни, много търпеливо и настойчиво.

Този тип хора постигат успех във всичко. По природа са сдържани, не говорят много и не са склонни да показват емоциите си пред хората. Въпреки, че техните чувства са много силни, те се стараят да ги преживяват насаме и да ги пазят в тайна от другите. Също както и своето мнение. Те го изказват само, ако са помолени или ако сметнат, че то трябва да бъде чуто от другите.
Избират приятелите си избират внимателно и затова най-често броят им не е голям. Те ценят приятелството, както и семейството, ако решат да го създадат.

В повечето случаи са материалисти, ценят уюта и комфорта, както своя така и този на хората около себе, за което са готови да направят много.
Не са склонни да прощават предателството и изневярата.

Пролет

Любителите на пролетта имат най-често мек характер и весел нрав. Те са игриви, лекомислени, весели и безгрижни. Рядко се поддават на отчаяние, често са душата на компанията и си падат по авантюрите.

Те рядко са инициатори, но с увлечение и възторг приемат идеите на другите и са готови да участват активно в осъществяването им. Всички ги обичат и им се радват, защото с тях се общува лесно.

Но те не са способни на дълго и предано приятелство, защото то е и отговорност, а тези хора рядко знаят какво е това. Тяхното лекомислие поражда разсеяност, тяхното веселие им позволява да се отнасят...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.