British Medical Journal е публикуван списък"> British" />
zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Списък на “грешките на Бог при създаването на човека” публикува престижно медицинско издание



Списък на “грешките на Бог при създаването на човека” публикува престижно медицинско издание

здраве.bg

В един от броевете на специализираното научно издание British Medical Journal е публикуван списък на “грешките в проектирането” на човешкото тяло, които са останали и до днес, въпреки еволюцията на човека.

Авторът на статията, д-р Пол Браун с характерния британски хумор е използвал рисунката на Леонардо да Винчи, за да изрази своите предположения и да адресира някои от тях към “висшия създател” - Бога. Заглавието на статията е “Писмо за Бога”.

“Очевидно е, че Той не е мислил да ни застави да ходим на два крака, но ние сме постигнали това и затова днес се сблъскваме с проблеми в гръбначния стълб и коленните стави. Желателно би било, за отстраняването на тази грешка, Той да беше променил наклона на нашия таз или заздравил връзките на коленните стави, които трябва да поддържат теглото на цялото човешко тяло”.

Тонът е полусериозен, но авторът се опитва да покаже, че човешкият организъм е далече от съвършенството, като използва постиженията на техническият и социалният прогрес, разкрили много от слабите места, които теоретично би трябвало да се поправят.

Другите предложения са свързани с премахването на сливиците, които въобще не са потребни, със запълването на дупките в носа, защото те са благодатна почва за развитието на инфекции, с оформянето на по-тънки краища на пръстите - за да се облекчи процесът на печатане на компютър или набирането на номер по мобилния телефон.

Трябва да се добавят допълнително черен дроб и сърце, за да се употребява на воля алкохол и мазна храна, без да се мисли за диети и здраве, да се премахне апендиксът, за който хората си спомнят само, когато той се възпали, да се преместят мъжките гениталии в зона по-отдалечена от отделителните органи и по-защитена, за да се предпазят от удари, например да се поставят под мишниците и да се направят привлекателни, предлага д-р Браун.

По-фантастичните предложения са свързани с “демонтирането” на краката, създаването на различни канали...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.