zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Връзката между миризмата и секса е доказана Връзката между миризмата и секса е доказана

Само при някои хора обаче тя присъства на съзнателно ниво.

здраве.bg

... органи е специфична както при мъжете, така и при жените. Тя има личностен характер по своите нюанси и интензивност. Естествената полова миризма, ако не е твърде силна, действа възбуждащо на противоположния пол с нормална чувствителност и то тогава, когато между партньорите вече е установена степен на близост.

Когато естествената миризма обаче се допълва от странични усещания за недостатъчна чистоплътност, това предизвиква полово отвращение.

Половата миризма е повече изразена при жените, отколкото при мъжете. Тя се засилва под влияние на желанието, което се проявява в по-обилното отделяне на жлезите в половите органи. При някои жени в този процес участват жлезите на цялото тяло и тогава миризмата е особено привлекателна и възбуждаща.

Миризмата на спермата също се отнася към сексуалните миризми и има цяла гама оттенъци. Преди всичко тя зависи от расовата принадлежност, като е по-силна и по-рязка при мъжете от източните етноси.

Оттенъците на миризмата на спермата удивително наподобява аромата на цветовете на кестена, който зависи от качеството на дървото и времето и бива ту чист и благовонен, ту силен, рязък и дори отблъскващ. Наблюденията показват, че миризмата на един и същ мъж в определени условия може да се различава.

След психическа възбуда спермата има остра миризма, след физическия акт - ароматна, а след няколко акта, извършени в кратък промеждутък от време - по-прясна и неприятна.

Един лабораторен анализ на спермата не би открил разлика, а ако открие, то тя ще е в интензивността на миризмата. Но опитните жени нито за миг няма да се усъмнят в съществуването на специфични различия.

Доста връзки се разпадат, защото жената не може да понесе миризмата на спермата. Аромата на любимия мъж може да бъде източник на по-голяма наслада и да доведе до ново възбуждане, а на нелюбимия - да предизвика отвращение. Все пак, като цяло може да се каже, че тази миризма привлича жените и потиска мъжете.

Голяма част от спермата, попаднала във влагалището...

 
 
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    психология    
 

more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.