zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Връзката между миризмата и секса е доказана



 Връзката между миризмата и секса е доказана

Само при някои хора обаче тя присъства на съзнателно ниво.

здраве.bg

Взаимовръзката между обонянието и еротичните емоции, независимо дали става дума за възприемането на миризмите или тяхното отделяне, има различно значение за отделните хора. Тези способности са по-развити при жените, отколкото при мъжете и че важна роля играят расовите различия.

Природната заложеност към възприемането на миризмите силно се различава при всеки човек. Някои са слабо възприемчиви към тях и дори не подозират за тяхното значение за половия живот, а ако имат обонятелно възприемане, то действа единствено на подсъзнателно ниво. В живота тези хора дори не могат да си представят изисканото чувство на любовта и да усетят насладата от аромата на нечие тяло.

При други обонянието е силно развито. Тях учените отнасят към т.н. ”обонятелен тип”, при който от сексуална гледна точка миризмата властва над зрението.

Разбира се, тук не става въпрос за миризмите, предизвикани от мръсни дрехи, нечистоплътност, ферментирали газове или от употребата на определени хранителни продукти като чесън например. Болният стомах, кариесите в устата или болести на носа могат да изиграят гибелна роля в сексуалнато сближаване.

Тук става дума за аромата на кожата и косата на любимия човек. Нима те не са източник на наслада?! Какво е целувката? Не е ли страстното желание да вдишаш частица от любимото същество?
При първите опити за сближаване първостепенна роля играе миризмата на пот. Тя е крайно индивидуална, трудно може да се нарече привлекателна и доста често е източник на сексуално отблъскване.

В много редки случаи отделянето на пот може да предизвика еротични емоции. Всяка миризма може да се прикрие с помощта на дрехите и честата смяна на бельото. Но “обонятелният тип” винаги ще открие индивидуалните миризми, не само половите секрети, но и тези при менструация, които действат на инстинкта за сближаване.

Първоначално миризмата може да бъде отблъскваща, но постепенно да стане привлекателна, ако вече е достигната определената степен на възбужда.
Миризмата на половите...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.