zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Изневярата рядко е еднократна



Изневярата рядко е еднократна

За партньора тя често граничи с физическа травма.

здраве.bg

Още веднъж развенчаха мита за секса за 1 нощ - изследване, проведено в Германия, показва, че “еднократното” похождение всъщност най-често се повтаря и потретва, а страданията, причинени на излъгания партньор, приличат на физическа травма.

“Щастието на младоженците не е вечно, а изневерите рядко са еднократни”, твърди новото изследване, проведено от Института по психология в Берлин, “а излъганите партньори страдат не само душевно, но и чисто физически”.

По време на проучването, чиито резултати са публикувани в новия брой на периодичното издание Psychology Today, са били анкетирани 3334 мъже и жени с традиционна християнска ориентация, на които техните партньори са изневерили. Данните недвусмислено сочат, че а човека, оказал се в подобна ситуация, се нанася сериозна травма – както психическа, така и физическа.

При хората, узнали за изневярата на любимия човек, се наблюдават симптоми, близки до симптомите на пациенти с различни травми - 66% от мъжете и 61% от жените се оплакват от безсъние и други проблеми със съня, а 69% и съответно 62% имат трудности с концентрирането на вниманието. 68% от мъжете и 69% от жените след подобен негативен опит започват да изпитват страх от бъдещето.

“Изневерите в повечето случаи се повтарят” е друго заключение на германските учени. Според събраните от тях данни само 12% от мъжете и 9% от жените са изневерили еднократно на своите партньори - повечето (41% и 46%) поддържат подобни отношения с продължителност от 1 месец до половин година, а 29% и 23% - по-дълго.
В повечето случаи основната причина за изневярата е сексуалната неудовлетвореност от партньора.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.