zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Изневярата рядко е еднократна



Изневярата рядко е еднократна

За партньора тя често граничи с физическа травма.

здраве.bg

Още веднъж развенчаха мита за секса за 1 нощ - изследване, проведено в Германия, показва, че “еднократното” похождение всъщност най-често се повтаря и потретва, а страданията, причинени на излъгания партньор, приличат на физическа травма.

“Щастието на младоженците не е вечно, а изневерите рядко са еднократни”, твърди новото изследване, проведено от Института по психология в Берлин, “а излъганите партньори страдат не само душевно, но и чисто физически”.

По време на проучването, чиито резултати са публикувани в новия брой на периодичното издание Psychology Today, са били анкетирани 3334 мъже и жени с традиционна християнска ориентация, на които техните партньори са изневерили. Данните недвусмислено сочат, че а човека, оказал се в подобна ситуация, се нанася сериозна травма – както психическа, така и физическа.

При хората, узнали за изневярата на любимия човек, се наблюдават симптоми, близки до симптомите на пациенти с различни травми - 66% от мъжете и 61% от жените се оплакват от безсъние и други проблеми със съня, а 69% и съответно 62% имат трудности с концентрирането на вниманието. 68% от мъжете и 69% от жените след подобен негативен опит започват да изпитват страх от бъдещето.

“Изневерите в повечето случаи се повтарят” е друго заключение на германските учени. Според събраните от тях данни само 12% от мъжете и 9% от жените са изневерили еднократно на своите партньори - повечето (41% и 46%) поддържат подобни отношения с продължителност от 1 месец до половин година, а 29% и 23% - по-дълго.
В повечето случаи основната причина за изневярата е сексуалната неудовлетвореност от партньора.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.