zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

На кого и кога е полезна соковата диетаНа кого и кога е полезна соковата диета

5 май 2006, здраве.bg

Тя е полезна на всички и винаги биха казали специалистите, но трябва да се вземат предвид и индивидуалните особености на всеки.
Сокове трябва да се пият в изобилие не само при спазване на специален режим на хранене. В тях по правило се съдържат всички витамини и микроелементи, които присъстват в зеленчуците и плодовете.
Ако замените, поне от части, обичайни напитки като чай, кафе, кола и други със сокове, много скоро ще почувствате промяна към по-добро.
Освен това се препоръчва всички, които се грижат за своето здраве и външност, поне един ден в седмицата да заменят своята храна с натурални сокове – само след месец, т.е. след 4 дни на сокова диета, ще усетите прилив на работоспособност, бодрост и лекота.
Ако сте решили ефективно да прочистите своя организъм и да се избавите от натрупаните вредни вещества, смело започнете седмична сокова диета. Достатични са 5 до 10 дни, не повече, но е нужно внимание - организмът трудно се разделя с натрупаните вредни образувания. Индивидуалните особености на всеки налагат, преди да се премине към подобни, доста драстични промени в начина на хранене, да се направи консултация със специалист.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.