zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Тест: имате ли шесто чувство?



Тест: имате ли шесто чувство?

Интуицията може да се развие!.

здраве.bg

Интуицията може едва да се “чува”, но пък, дори да е така, човек може да се научи да улавя и разчита правилно нейните сигнали. Така смята американският психолог Марша Емери и, за да разберем как може да стане това, ни съветва:

1. Доверявайте се на усещанията си, ако чувствате, че не трябва да ходите някъде или да споделяте с някого важни за вас неща.

2. Обръщайте внимание на повтарящите се знаци, преди да отидете някъде: събаряте предмети, разливате върху дрехите си кафето, не можете да си намерите ключа или чантата - все нещо не ви оставя да напуснете дома си. По този начин интуицията ви подсказва, че там където отивате, може да ви чака опасност. Бъдете внимателни!

3. Вглеждайте се в рисунките и бележките си, които неосъзнато чертаете по запотеното стъкло, огледалото или когато говорите по телефона. Закръглените форми говорят, че всичко ще бъде добре и спокойно, а острите и ъгловатите - опасно и тревожно.

4. Ето един много лесен начин за трениране на шестото чувство. Добре размесете тестето карти, постарайте се да се освободите от странични мисли и се съсредоточете. Постарайте се да познаете всяка следваща карта.

5. Решавайте всевъзможни логически задачи. Развивайки логиката, вие ще развиете и интуицията си.

Вслушвайте се, но не зацикляйте!

Често интуицията се бърка с баналното самовнушение. Базирайки се, например, на съня си ние сами насочваме механизмите на самопрограмиране и подсъзнателно подтикваме своите мисли и действия в определено направление.

Ако през цялото време сверяваме своите действия с предчувствията си и търсим намек там, където го няма, може да развием натрапчиво мислене, да изгубим способността да оценяваме своите постъпки.

Някои хора, особено жените, с помощта на интуицията започват да манипулират близките. “Ние ще отидем, разбира се, при майка ти, но усещам, че нещо ще се случи”.

Към интуицията, като към всяко друго свойство на човешката природа, трябва да се отнасяме спокойно и критично като се стремим вътрешният...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.