zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Интуицията е плод на разума!



Интуицията е плод на разума!

Според най-новите изследвания, интуицията предпазва дори от инфаркт.

Загадъчното чувство помага не само да се предусети хода на събитията, но и намалява вероятността от заболявания.

здраве.bg

Учените са убедени, че в механизмите на развитие на интуитивността всъщност няма никаква мистика, защото те са плод само и единствено на човешкия ум. Специалистите, занимаващи се активно с този въпрос, дори определят няколко фази на този процес:

1. Незабележима вътрешна преработка на информацията. Човекът я получава от подсъзнанието като готов резултат. Изглежда, че това е “озарение”, а в действителност това е продукт на супербързата аналитична работа на мозъка. Така понякога се раждат научните открития - например таблицата на Менделеев.

2. Сигнали от вътрешните органи. Често те идват в съня. Подсъзнанието провежда като че ли “нощно обхождане” на вътрешните органи, приемайки от тях незабележимите през деня оплаквания. На съзнателно ниво те се трансформират в образни сънища. Така човек може да “предскаже” своята нова болест.

3. Задълбочена психическа връзка с близки хора и улавяне на биовълни от тях. Това чувстват близнаците или майките, когато с детето им може да се случи нещо лошо. Но интуиция от този род може да се прояви като правило по време на силни емоционални сътресения (война, катастрофа и т.н.). Влюбените двойки също като че ли се настройват на една и съща емоционална вълна, което позволява да се предчувстват мислите и желанията на другия.

4. Възприемчивостта на човека към някакви квантови или електромагнитни колебания, които възникват преди да се е случило събитието, но които като че ли се “готвят”. Това става по същия принцип като при животните, които предчувстват земетресение, ураган или друго природно бедствие. Неслучайно ние понякога казваме: “нещо витае във въздуха...”.

Повечето хора, погледнато в този план, са “дебелокожи” и не улавят сигнали за тревога или радост, а изпитват само смътно чувство. Хората със силна интуиция имат изострена реакция. Някои се раждат такива, а при някои мозъкът се настройва на такъв интуитивен “регистър” след тежко сътресение - шок, черепно-мозъчна травма, клинична смърт.

Т.е....

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    психология    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.