zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Настинката може да се лекува и с... разходказдраве.bg

Статистиката показва, че началото на пролетта, когато диапазонът на температурите сутрин, по обяд и вечер, е особено опасен за здравето на организма, е именно сезонът, когато хората настиват най-неусетно.

Свой метод за борба с настинката предлагат група специалисти от университета на Чикаго, ръководени от професор Дейвид Нийман. Според тях не е нужно “обикновената” настинка да се лекува веднага с аспирин или други антипиретични медикаменти, а може да се започне само с поливитамини и особено – с витамин С, като освен тях задължителни са и разходките.

Учените са забелязали, че простите физически натоварвания помагат за борбата с простудата. След наблюдения на стотици пациенти, страдащи от простудно заболяване, специалистите дефинират следната закономерност – хората, които се разхождат поне 30 минути дневно, оздравяват два пъти по-бързо, отколкото тези, които си стоят у дома и не излизат.

Лекарите допълват с още две препоръки – краката да са добре обути, за да не изстиват и в никакъв случай физическото натоварване да не води до изпотяване.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    заболявания    
 

more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.