zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Настинката може да се лекува и с... разходка



здраве.bg

Статистиката показва, че началото на пролетта, когато диапазонът на температурите сутрин, по обяд и вечер, е особено опасен за здравето на организма, е именно сезонът, когато хората настиват най-неусетно.

Свой метод за борба с настинката предлагат група специалисти от университета на Чикаго, ръководени от професор Дейвид Нийман. Според тях не е нужно “обикновената” настинка да се лекува веднага с аспирин или други антипиретични медикаменти, а може да се започне само с поливитамини и особено – с витамин С, като освен тях задължителни са и разходките.

Учените са забелязали, че простите физически натоварвания помагат за борбата с простудата. След наблюдения на стотици пациенти, страдащи от простудно заболяване, специалистите дефинират следната закономерност – хората, които се разхождат поне 30 минути дневно, оздравяват два пъти по-бързо, отколкото тези, които си стоят у дома и не излизат.

Лекарите допълват с още две препоръки – краката да са добре обути, за да не изстиват и в никакъв случай физическото натоварване да не води до изпотяване.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.