zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Грипът дойде! Хората с диабет да внимават



Грипът дойде! Хората с диабет да внимават

Диалгин е сред малкото лекарства без захар срещу симптомите на грип и настинка.

Захарта потиска имунитета - купувайте противогрипни продукти без захар!.

здраве.bg

Изследвания показват, че захарта потиска имунитета. Знае се, че бактериите се хранят със захар, а когато тези организми “излязат от контрол” в тялото, инфекциите и заболяванията са по-вероятни. Проучвания показват, че хора, които консумират повече захар, имат най-ниско усвояване на жизненоважни хранителни вещества и специално витамин А, витамин С, фолиева киселина, витамин В-12, калций, фосфор, магнезий и желязо.

Хората, които не се хранят правилно и не правят редовно физически упражнения са по-възприемчиви към настинки, боледуват по-дълго и по-лесно развиват усложнения, в сравнение с тези, които живеят по-здравословно. Този общ принцип е особено верен за хората с диабет (тип 1 и 2), защото техните тела реагират много добре на усилията за поддържане на здравословен начин на живот.

Всъщност, диабетът е много отмъстителен, ако не се храните правилно и не се движите. Имунните клетки (белите кръвни телца) са много чувствителни към промените в нивата на кръвната захар. Когато нивото на кръвната захар се контролира успешно, те първи реагират благоприятно. А един балансиран в здравословно отношение начин на живот прави именно това – държи под контрол нивата на кръвната захар. Съответно – така се намалява рискът от заразяване с настинки и други инфекции.

Бих искал да обърна внимание на всички и особено на хората, страдащи от диабет, при симптоми на грип или настинка да внимават какви противогрипни продукти купуват!

Повечето са с високо съдържание на захар в състава. Един добър избор, е продуктът ФЛУДРЕКС ХОТ ДРИНК, който НЕ съдържа захар! Продуктът е под формата на прах за перорален разтвор – топла напитка, както повечето продукти от тази група. Не е маловажно, че продуктът е български, а цената му е сравнима с други подобни продукти на пазара, които обаче съдържат доста захар в състава. Продуктът има и форма за деца – Флудрекс Хот Дринк Джуниър, който също НЕ съдържа захар.

Добре е тази информация да бъде споделена с повече...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    лекарства    
 
more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.