zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

5 храни, които укрепват имунитета



В краят на зимата организмът е силно податлив на заболявания.

7 март 2006, здраве.bg

Краят на зимата и началото на пролетта е изключително неблагоприятен за здравето период. Отслабналата през зимните месеци имунна система прави човек особено податлив на заболявания най-вече поради недостига на витамини.
Нестабилната работа на имунната система създава податливост към простуди, алергии и болки по цялото тяло.
Учените-диетолози отделят пет вида храни, които в особено голяма степен подпомагат стабилизирането на имунитета – месо, картофи, гъби, чай и кисело мляко, като съветват те да присъстват в храната всеки ден.

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    хранене и диети    любопитно    
 

more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.