zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Някои храни намаляват риска от уроинфекции



Някои храни намаляват риска от уроинфекции

Наистина! Има храни, предпазващи от инфекции на уринарния тракт.

28 януари 2013, здраве.bg

... и елиминират по-нататъшните рискове от инфекция. Прикрепянето на активния агент от плодовете към тъканите помага и за дългосрочната превенция на подобни проблеми.

Например жените, които редовно пият пресни сокове от боровинки, доказано страдат по-рядко от инфекции на уринарния тракт. Затова и редовният прием на 500 мл сок от червена боровинка се препоръчва от много специалисти.

Киселинни храни

Установено е, че уроинфекциите са бактериални по природа. За да се предпазим от това състояние, на първо място трябва да възпрепятстваме растежа и размножаването на бактериите вътре в уретрата и пикочния мехур.

Киселинната диета създава необичайна среда за бактериите и им пречи да се установяват по повърхността на мехура. За да постигнем добри резултати, трябва да включим в диетата си богати на киселини плодове и други храни като лимони, портокали и други източници на витамин С.

Билкови напитки

Изследванията отбелязват, че приемът на билкови сокове и чайове при превенцията на инфекции на уринарния тракт дава своевременни резултати и помага за лечение на бактериалната инфекция. Често се препоръчва комбинацията между мента и джинджифил.

Противовъзпалителните вещества в билковите чайове дезактивират бактериите, които са причинили инфекцията, а чрез антиоксидантните си свойства помагат за подсилването на имунитета.

Най-сетне билковият чай осигурява детоксикация на целия организъм.

Голямо количество течности

Пиенето на вода и други течности в достатъчно количество също е от полза за предпазването от уроинфекции. Повишения прием на течности в диетата помага за промиването на вътрешните органи, включително за отмиването на бактериите от пикочния мехур.

Затова е препоръчително да пием по 3-4 литра вода на ден. Това намалява риска от поява на бактериални инфекции и последващите...

 
 
етикети:
Още по темите:
превенция    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.