zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Външността на жените не влияе особено върху избора на “силния пол”Външността на жените не влияе особено върху избора на “силния пол”

Мъжете търсят красотата у жената, но се женят за тази, която умее да обича.

здраве.bg

На жените им е присъщо да се съмняват в своя сексапил. Много от тях смятат своите женски достойнства за не дотам привлекателни. Обаче мъжете гледат първо само външността, ако става дума за кратък флирт и секс за една нощ.

Както твърдят психолози от Университета на Мичигън, ако мъжете се стремят към по-продължителна връзка, те ценят други качества. Много жени се чувстват непълноценни в сравнение с красавиците от “Плейбой”. Но мъжете признават, че тези сексбомби в предизвикателни пози са само фантазия, а не реалният живот.

“Едно от качествата на привлекателното лице е липсата на крайности. Малкият нос е сексапилен, защото събужда в мъжа желанието да защитава”, твърдят учените. “Гърдите също са белег за сексапилност. Повечето жени носят сутиени размер В, но за мъжете е най-привлекателен размер С. Няма място за огорчение - повярвайте, мъжете всъщност обичат гърдите независимо от размера.”

Мъжете търсят и избират за свои спътници в живота своята противоположност. Тихите търсят напористи, самоуверените – плахи. Те предпочитат да се запознават с красиви жени, но се женят преди всичко за по-незабележими. “Сред старите моми има много красавици. Когато се стигне до сватба, мъжът предпочита това момиче, което според него е способно на нежност, привързаност и може да обича истински”, казват психолозите от Мичигън.

Мъжът е привлечен най-вече от личността на неговата избранница. Той, според собственото си подсъзнание, трябва да се гордее с нея като с ценен трофей.

В последните си изследвания психолозите отбелязват, че мъжете често се женят за жени, които приличат на техните майки. Тази прилика може да се наблюдава и в нещо дребно, например еднаквия тембър на гласа. Той подсъзнателно привлича мъжа, даже ако момичето не се отличава с някакви особени достойнства.

Според получените при проучванията резултати, семейният живот на така наречените непривлекателни жени като цяло много прилича на живота на жените с привлекателна външност.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    психология    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.