zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да съчетаваме виното с храната



Как да съчетаваме виното с храната

Ако познаваме вкуса на различните вина, това ще ни помогне да направим правилния избор, като имаме предвид и храната на масата.

25 октомври 2012, здраве.bg

... вкус на плодове? Тези характеристики са важни, когато избираме храни, които искаме да се съчетаят добре на вкус с виното. Следващата стъпка е да опитаме малки парченца от храните, които смятаме, че съвпадат с характеристиките на виното. Ако вкусът ни харесва, значи сме готови с избора.

Опитване и експериментиране с различни храни

Опитът е важен, най-малкото защото не можем да изберем правилното вино без да имаме вече опит с различни видове вина, съчетавани с различни храни. Добре е да експериментираме с различни видове храни и вино, за да добием представа кои са добрите избори. Ако например харесваме телешко, нека пробваме да го съчетаем с червени вина с плътен вкус като сира. Пилешкото се съчетава най-добре с бели вина, така че нека пробваме каберне – нека обаче не е тежко, защото и пилето само по себе си не е тежка храна. Десертните вина са твърде сладки, затова трябва да изберем към него храни, които не са толкова сладки. Сирената се съчетават много добре със сира с плътен вкус, стига и самите те да са тежки и по-мазни, а не меки. След като опитаме различни такива варианти, можем да започнем да съчетаваме храните и виното спрямо собствения си опит.

Планиране на вечеря – правилното вино към храната

Ако очакваме гости, трябва да изберем правилното вино към храната, която сме решили да приготвим. Първо избираме цялото меню, след това избираме подходящите вина към него. Така изборът ни ще е по-добър и разумен.

Но, независимо дали очакваме гости или просто искаме да се насладим на една приятна вечер, правилната храна, съчетана с правилното вино ще ни накара да вдигнем тост за хубавите неща в живота.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.