zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Нервите също могат да ви докарат грипПредразположението към грип и други инфекциозни агенти зависи и от състоянието на нервната система.

5 март 2006, здраве.bg

По думите на завеждащия лаборатория към Института за изследване на човешкия мозък при Руската АН Игор Столяров, ако мозъкът не е в състояние да “помогне” на имунната система, човек лесно може да се зарази с инфекциозно заболяване. Ваксинирането на болни, с нарушена централна нервна система в редица случаи може сериозно да обостри протичането на болестта.
Ученият отбелязва, че според данните от съвременните медицински изследвания независимо от радикалната разлика в структурите на нервната и имунната системи, те “разговарят на един език” и са много тясно свързани. По този начин, чрез въздействие на имунната система, може да се лекува мозъкът и обратно.
По мнение на Столяров, откритието за взаимовръзката между имунната и нервната система предоставя по-големи възможности за лечение на много заболявания.

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    изследвания    превенция    любопитно    
 

more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.