zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да свалим мазнините по корема



Как да свалим мазнините по корема

Има храни, които ни засищат, а същевременно съдържат малко калории.

29 февруари 2012, здраве.bg

Често си мислим, че можем да се отървем от мазнините по корема, т.нар. висцерални мазнини, като правим по стотици коремни преси всеки ден. Според специалистите по диететика обаче това изобщо не е вярно. Пътят към по-гладък, плосък и стегнат корем всъщност трябва да включва сваляне на килограми от цялото тяло. А всичко следва да почне с изграждането на навици за спазване на по-здравословна диета.

Намаляването на калориите

Прекомерния прием на калории води до отпускане на корема и цялостно напълняване. С ограничаването на калориите ще принудим тялото да започне да изгаря складираните мазнини, за да произвежда енергия, и коремът ни ще започне да намалява. Като за начало трябва да проследим колко калории приемаме в рамките на три дни и да съберем стойностите. Първата стъпка към отслабването е да намалим това количество с 500 калории. Това ще доведе до около 1/2 килограм отслабване за седмица, което е здравословно количество.

Храните с ниска енергийна стойност

Енергийната стойност е термин, използван за описване колко калории има в определен обем от един продукт. Например маслото, чийзкейка, пържените картофи с кетчуп са храни с висока енергийна стойност. Те съдържат много калории, но не заемат много място в корема. Храните с ниска енергийна стойност, от друга страна, са по-обемни и с по-ниско съдържание на калории. Според клиниката Мейо в тях има и повече фибри, които създават усещане за ситост за по-дълго време. Затова е добре да центрираме диетата си върху продукти като плодове, зеленчуци, крехки меса и пълнозърнести храни.

Здравословните похапвания

На похапването между основните хранения често се гледа с неодобрение, когато става въпрос за намаляване на мазнините и цялостно отслабване. Но всъщност яденето на малко количество, но здравословни, храни...

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.