zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Белезите от акне – как да се справим по-бързо и трайно



Белезите от акне – как да се справим по-бързо и трайно

Лечението на самото акне и на белезите от него са два отделни процеса.

здраве.bg

... на образуване на излишно количество кожа в определни зони или с дълбоки цепнатини вследствие на неравномерно заздравяване.

Всеки от нас може да има различни типове белези дори и на едно и също място. Все пак по-честото състояние е тези белези да са от един вид. Дерматологът е този, който може да определи какви са белезите и да предпише кое е най-доброто възможно решение за отстраняването им.

Кремовете от „стандартните” козметични серии нямат ефект. Безброй продукти на пазара твърдят, че ще премахнат белезите дори и само с едно нанасяне. Това е невъзможно! В някои случаи рекламираните срещу акне и белезите от него продукти дори не съдържат съставките, нужни за правилното заздравяне.

Има и още нещо важно: кремът, ефективен срещу самото акне, няма да помогне и срещу белезите от него. От дерматологична гредна точка такава двойна функция е невъзможна. Затова: Не се оставяйте да бъдете заблудени от рекламите и се обърнете към специалист-дерматолог.

Докато обикновеният крем или лосион не могат да направят много за заличаването на белезите, медицинските процедури могат наистина да помогнат. Микродермабразиото доказано ускорява и улесняваа оздравителния процес. Добри резултати се постигат и с продукти, съдържащи гликолова киселина, с която се прави пилинг в козметичните салони, а може би най-ефективният метод в наши дни е лазерното лечение. Всички тези процедури може и да са много по-скъпи отколкото често препоръчваните кремове, но пък похарчените пари наистина ще донесат така очакваните резултати и акнето, както и белезите от него ще изчезнат.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.