zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Март е месец на неврозитеМарт е месец на неврозите

Преходът зима-пролет поставя организма под допълнително напрежение.

здраве.bg

Временният период за обострянето на неврозите и шизофреничните психози, които се съпровождат с агресия, започва от края на февруари, началото на март и продължава през целия месец март.

Пролетната изостреност на психическата чувствителност е свързана с биологичните фактори. Денят нараства и се увеличава слънчевата активност. Магнитните и радиационни въздействия повишават чувствителността на нервната система.

Активизират се хормоналните процеси и организмът, поради изчерпването на витамини и микроелементи през зимния период, отслабва.

До изостряне на нервите водят и хроничните заболявания и психическите разстройства. Психотичните преживявания водят до опасно поведение без това да зависи от местонахождението ни.

Тези състояния може да се сравнят с облаците на небето, които във всеки един момент променят своята форма. Затова прогнозирането им е непредсказуемо, а лечението – трудно.

Основна причина за нарастване броя на психичните заболявания е постоянният стрес. Страх от бъдещето, тежко икономическо положение, агресията са изпитание за психиката. Тревогата, откритият или прикрит гняв влияят на настроението, чието нарушение може да доведе до проява на агресия. Тя може да бъде насочена както към самите нас, така и към заобикалящите ни.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    психология    заболявания    
 

more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.