zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Аеробика за здрав дух, здраво тяло и още нещо



Аеробика за здрав дух, здраво тяло и още нещо

Аеробиката е подходяща за всяка възраст.

здраве.bg

Доказано е, че едночасови занимания с аеробика са в състояние да потиснат апетита за по-дълго време, в сравнение с 90-минутно силово натоварване. Според специалистите този ефект от аеробиката се дължи на потискането на два основни хормона по време на тренировката – грелин и пептид УУ.

По този начин освен за по-доброто самочувствие, аеробиката играе положителна роля и за по-добрата фигура. Така че, ако имате нужда от средство за подобряване на цялостното си състояние – физическо и психическо, не се колебайте, а започнете да посещавате курсове по аеробика.

Задължително условие, което трябва да спазите преди това, е да се консултирате с личния си лекар, особено в случаите, когато страдате от конкретен здравословен проблем. Именно той трябва да прецени дали аеробиката няма да окаже негативен ефект върху здравословното ви състояние и да посочи онези упражнения, които в най-голяма степен са подходящи за вас самия в зависимост от възрастта, пола, теглото и начина ви на живот. Ако например конкретният човек е с наднормено тегло, лекарят е този, който трябва да постави границата на допустимото натоварване, което да не крие рискове за здравето му.

След като преминете през щателен преглед от страна на личния си лекар и той даде благословията си да започнете да тренирате, е време да откриете радостта от движението и ползите, които то носи на духа и тялото.

За какво точно става дума ли?

Хвърлете един поглед на някои от основните положителни страни, които аеробиката предлага:

- Редовните занимания с аеробика понижават риска от развитие на редица болести, сред които диабет, високо кръвно налягане, остеопороза и различни заболявания, които поразяват костите;

- Сърдечно-съдовата издръжливост се повишава като ефект от натоварването, наред с това се отчита благоприятният ефект на аеробиката по отношение на ставите, кръвообръщението и дробовете;

- Подобрява се физическата издържливост като цяло; поддържа се тонусът и се оформят извивките на тялото;

-...

 
добави в:
 
Още по темите:
превенция    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.