zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Диета според вкусаДиета според вкуса

Първата диета, която използва науката за вкусовете и тяхното влияние върху апетита.

dieti.info

Много диети за отслабване носят зашеметяващи заглавия - с цел да привлекат вниманието на хората, желаещи да свалят излишните килограми. Но част от тях всъщност не предлагат нищо повече от добре познатите и доскучали мерки в борбата с наднорменото тегло: елиминиране на отделни храни или хранителни групи, ограничаване на калориите и „хитри“ съвети как да излъжете тялото си, че не сте гладни.

За разлика от тях диетата според вкуса (Flavor Point Diet) предлага нов, по-добър подход за отслабване, твърди нейният автор д-р Дейвид Катц - експерт в областта на храненето към престижния университет в Йейл, САЩ. Разработеният от него хранителен режим се базира, по собствените му думи, на правилен контрол върху апетита и по-бързо засищане с помощта на определени хранителни вкусове.

Диетата гарантира консумация на апетитни храни и представя един иновационен план, който има за цел да научи човек как ефективно да потиска своя глад и да подпомогне процеса на отслабване.

Диетата според вкуса е първият хранителен режим за отслабване, който използва науката за вкусовете и тяхното влияние върху апетита. Според автора й, смесването на много подправки и вкусове като сладко, солено или кисело стимулира центъра на апетита в мозъка и води до преяждане. Съответно по-малкото вкусови групи в едно хранене улесняват мозъка и стомаха да достигнат по-бързо до точката на засищане.

повече за диетата

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
хранене и диети    
 

more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.