zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Африканското манго е новият моден продукт за отслабване



Африканското манго е новият моден продукт за отслабване

Репортаж за африканското манго в Шоуто на Опра е допринесъл за нарастващата му популярност.

Екстрактът от семената му е добавка №1 за отслабване в САЩ през 2010 г.

здраве.bg

... теглото и мазнините чрез 3 механизма:

1. Резистентност към лептина: Африканското манго притежава уникалното свойство да спомага за изгарянето на телесните мазнини като оптимизира нивото и активира действието на хормона лептин. Медицината нарича този процес реверсия на лептиновата резистентност. Лептинът е важен за отслабването, защото той участва в разпада на адипоцитите в мастните клетки и подава сигнали по мозъка, че тялото няма нужда от повече храна. Мастните клетки произвеждат протеин, който води до възпаление и поява на лептинова резистентност. Именно разстройства в количеството на този, наричан С-реактивен протеин, се наблюдават при много от хората, страдащи от затлъстяване и наднормено тегло.

2. Изгаряне на мазнини: Ключ към ефективното и трайно отслабване е намаляване на мазнините, натрупани по различни части на тялото. Африканското манго възпрепрятства действието на ензима глицерол-3-фосфат дехидрогеназа, който улеснява превръщането на глюкозата в триглицериди – процес, увеличаващ броя на мастните клетки в организма. Чрез блокирането на глицерол-3-фосфат дехидрогеназата Африканското манго намалява количеството захари, които се трансформират в мазнини.

3. Блокиране на въглехидрати: Контролът върху абсорбирането на въглехидратите е основен за всяка диета за отслабване и контрол върху теглото. Усвояването на въглехидратите се извършва в храносмислателната система от ензима амилаза. Африканското манго възпрепятства намаляването на абсорбирането на въглехидратите чрез амилазата, т.е. приемът на въглехидрати престава да бъде проблем по отношение нарастването на теглото.

Приеман като хранителна добавка, екстрактът от Африканското манго (Irvingia Gabonensis) се използва за контрол върху теглото (отслабване), при хиперлипидемия, диабет и при болки.

Изследвания

Данните от проучванията, проведени през последните няколко години, недвусмислено сочат ефекта от екстракта от африканско манго...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.